27 mei 2020

Update: hoewel per 1 juli e-visa aan mensen uit 80 landen verstrekt worden, betekent dat niet dat de grenzen op die datum opgengaan. Wanneer de grenzen van Vietnam weer worden geopend, is nog niet bekend. Bron: Saigoneer.com

Oorspronkelijke bericht:

Per 1 juli gaan de grenzen van Vietnam weer open voor mensen uit 80 landen, waaronder Belgiƫ en Nederland. Het wordt mogelijk om via internet een e-visum aan te vragen. Bron: Tuoi Tre (Engels).

Vietnam overweegt om per 1 juni het verbod op internationale vluchten gedeeltelijk op te heffen (vnexpress.net). Naast 16 grensovergangen met Cambodja, Laos en China, zijn er 8 luchthavens waar je met het visum het land binnen mag.

Op moment van schrijven gaat iedereen die Vietnam binnenkomt verplicht 14 dagen in quarantaine. Of die regel aangepast gaat worden is nog niet bekend.

Vietnam is erin geslaagd om een grote uitbraak van het coronavirus te voorkomen. Er zijn sinds 16 april geen lokale besmettingen meer waargenomen. De resterende patiƫnten hebben het virus van elders meegenomen en zijn bij aankomst in Vietnam in quarantaine gezet.

Vietnam, fietsen van Doc Let naar Nha Trang