Weblog Nieuws

 • Toeristen (nog niet) welkom in Vietnam vanaf 1 juli

  27 mei 2020

  Update: hoewel per 1 juli e-visa aan mensen uit 80 landen verstrekt worden, betekent dat niet dat de grenzen op die datum opgengaan. Wanneer de grenzen van Vietnam weer worden geopend, is nog niet bekend. Bron: Saigoneer.com

  Oorspronkelijke bericht:

  Per 1 juli gaan de grenzen van Vietnam weer open voor mensen uit 80 landen, waaronder België en Nederland. Het wordt mogelijk om via internet een e-visum aan te vragen. Bron: Tuoi Tre (Engels).

  Vietnam overweegt om per 1 juni het verbod op internationale vluchten gedeeltelijk op te heffen (vnexpress.net). Naast 16 grensovergangen met Cambodja, Laos en China, zijn er 8 luchthavens waar je met het visum het land binnen mag.

  Op moment van schrijven gaat iedereen die Vietnam binnenkomt verplicht 14 dagen in quarantaine. Of die regel aangepast gaat worden is nog niet bekend.

  Vietnam is erin geslaagd om een grote uitbraak van het coronavirus te voorkomen. Er zijn sinds 16 april geen lokale besmettingen meer waargenomen. De resterende patiënten hebben het virus van elders meegenomen en zijn bij aankomst in Vietnam in quarantaine gezet.

  Vietnam, fietsen van Doc Let naar Nha Trang
 • Vietnamees visum vereenvoudigd

  14 mei 2018
  Vietnamese grenspost bij Lao Bao
  Vietnamese grenspost bij Lao Bao

  Wie naar Vietnam wil, moest tot nu toe een flink bedrag neertellen voor het visum. Daar komt nu verandering in.

  Vietnam verstrekt tegenwoordig e-visa waarmee je zowel over land als door de lucht het land in kunt.

  Het visum is 30 dagen geldig en kun je hier aanvragen: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/trang-chu-ttdt

  Een paar dagen na de aanvraag krijg je het visum toegemaild. Print het uit en neem het mee. Laat het visum bij de paspoortcontrole zien, en ze laten je gewoon binnen.

  Er zijn 46 nationaliteiten die een e-visum kunnen aanvragen. Nederland valt daaronder; België helaas niet. Belgen hebben een traditioneel visum nodig, dat via internet kan aangevraagd maar wat meer werk is.

 • De Fietstoerist is verhuisd

  Zoals u misschien wel gemerkt heeft, bent u nu op defietstoerist.org. Dit domein is ons nieuwe onderkomen.

  De reden hiervoor is, dat defietstoerist.nl de laatste tijd slecht functioneerde. Het nieuwe systeem moet de betrouwbaarheid vergroten. Surft u onverhoopt toch naar de oude site, dan wordt u doorverbonden naar de nieuwe.

  Surfer op het strand van Bali
  Surfer op het strand van Bali
 • De Fietstoerist heeft een nieuw telefoonnummer

  Fritz met koffie

  De Fietstoerist heeft een nieuw telefoonnummer:

  020 894 6375

  U betaalt lokaal tarief maar heeft direct verbinding met Fritz in Vietnam. Wanneer Fritz ergens aan het fietsen is, wordt de telefoon doorgeschakeld.

  Elke ochtend, 7 dagen per week, is Fritz tussen 8 en 12 uur bereikbaar. 's Middags is helaas niet mogelijk vanwege het tijdsverschil met Azië.