Toon Tekst
Toon Plaatjes

Zuid-Vietnam

26 dagen

kaart van de fietsvakantie Zuid-VietnamZuid-Vietnam is prachtig voor een fietsvakantie. Hier zijn nog veel bijzondere plekken waar de gewone toerist niet komt.

Deze reis biedt elk wat wils. Rijke natuur en inheemse volkeren vindt u in het binnenland. Cultuur in de steden en stille stranden langs de prachtige kust.

 

De route

We beginnen in Saigon, een bruisende stad met een roemrucht verleden. Langs de tunnels van Cu Chi en de Cao Dai in Tay Ninh fietsen we het dunbevolkte binnenland in. Natuurpark Cat Tien is een groene oase. We blijven een dag om er rond te struinen en vogels te kijken.
Na verkenning van Dalat en de kleurrijke omgeving gaan we weer het achterland in. Rond het Ho Lak meer leven inheemse volkeren hun eigen leven. Langs de azuurblauwe kust zakken we af naar het zuiden, laverend langs stille stranden en vissersdorpjes. In Saigon nemen we weer afscheid.

De hele route gaat door rustige binnenwegen. Er is één transfer van 200 km. Verder wordt alles gefietst.

Klik hier voor een gedetailleerde dag-tot-dag beschrijving

Accommodatie

Wij slapen in goede tot uitstekende accommodatie. In het binnenland zijn we af en toe op een guesthouse aangewezen. Alle kamers hebben eigen sanitair.

De zwaarte

Het merendeel van de route is vlak tot heuvelachtig. Rond Dalat zijn een paar klimmen die een doorsnee fietser prima aankan. Het hoogteverschil blijft beperkt tot 500 meter. De lengte van etappes is aangepast aan de zwaarte van het terrein.

De periode

Het is deze periode relatief koel in Zuid-Vietnam en zeer geschikt voor een fietsvakantie. Zowel in de bergen als langs de kust is het droog.

In verband met corona is het nog niet zeker of de reis van februari door kan gaan. Gezien de succesvolle wijze waarop Vietnam de epidemie bestrijdt, hebben wij goede hoop. Zodra er meer bekend is, passen wij de informatie aan.

De reis is inclusief:

De reis is exclusief:

  • de heen- en terugvlucht
  • het visum voor Vietnam
  • maaltijden. Reken op 5 à 10 euro per dag voor eten en drinken.