Toon Tekst
Toon Plaatjes

Veelgestelde vragen

 • Reisvoorbereiding

  Klik op een van de vragen hieronder om het antwoord te lezen.

  ♦ Kan ik een fiets huren?

  Nee, dat is helaas niet mogelijk.

  Op veel startplaatsen is het mogelijk om een prima fiets te kopen. Aan het eind van de reis kunt u die weer verkopen als u wilt. Reken op 200 à 300 euro voor een fiets. Neemt u van tevoren contact op met Fritz voor overleg.

  In de meeste gevallen nemen de deelnemers hun eigen fiets mee. Het meenemen van een fiets is niet moeilijk. U krijgt daar informatie over na boeking.

  ♦ Kan ik een fiets ter plekke kopen?

  Op veel startplaatsen is het mogelijk om een prima fiets te kopen. Aan het eind van de reis kunt u die weer verkopen als u wilt. Reken op 300 euro voor een fiets. Neemt u van tevoren contact op met Fritz voor overleg.

  In de meeste gevallen nemen de deelnemers hun eigen fiets mee. Het meenemen van een fiets is niet moeilijk. U krijgt daar informatie over na boeking.

  ♦ Wat voor fiets heb je nodig?

  Voor onze reizen adviseren wij een fiets die aan deze eisen voldoet:

  • toerfiets, randonneur, hybride of mountainbike
  • een ruim bereik aan versnellingen
  • geen terugtraprem

  Het is verstandig om de fiets voor vertrek goed na te (laten) kijken, zodat hij in goede conditie op pad gaat.

  ♦ Is een helm verplicht?

  Nee, een helm is niet verplicht. U bent hier zelf verantwoordelijk voor.

  ♦ Zijn routeboekjes los verkrijgbaar?

  Nee. Wij bieden alleen reizen onder begeleiding aan.

  Elke deelnemer krijgt een routeboekje. Met het routeboekje kunt u in uw eigen tempo fietsen en afstappen waar en wanneer u wilt. De begeleider regelt alles, kent de taal en cultuur en springt bij waar nodig.

  ♦ Kunnen jullie de vliegtickets regelen?

  De vliegtickets laten wij regelen door een reisbureau waarmee wij samenwerken. Zij regelen de vlucht in overleg met u.

  ♦ Waarom geven jullie geen vaste prijsopgave van het vliegticket?

  Het is helaas onmogelijk om een vaste prijsopgave te doen. Elke maatschappij hanteert zijn eigen tarieven, en elke vlucht heeft vele prijsklassen.

  Zodra u boekt, wordt gekeken welke vluchten er beschikbaar zijn en wat het goedkoopste tarief op dat moment is. Vinden we geen vlucht naar uw wens, dan kan de boeking zonder kosten alsnog geannuleerd.

  ♦ Kan ik zonder vlucht boeken?

  Dat is geen probleem. Als u uw reisschema doorgeeft, dan zien we elkaar in de startplaats.

  ♦ Kan ik eerder komen of langer blijven?

  Natuurlijk kan dat. Indien u dat bij boeking aan ons doorgeeft, wordt de bijpassende vlucht voor u geregeld. Wij kunnen de extra hotelovernachtingen voor u reserveren.

  ♦ Is er een groepsbijeenkomst voor vertrek?

  Het is helaas moeilijk om een groepsbijeenkomst van tevoren te organiseren. Wat we wel kunnen doen, is email adressen of telefoonnummers uitwisselen zodat mensen contact met elkaar op kunnen nemen.

  Probleem is dat de deelnemers in het algemeen ver uit elkaar wonen. Bovendien verblijft begeleider Fritz bijna permanent in Azië, zodat hij niet bij de bijeenkomst kan zijn.

 • Onderweg

  Klik op een van de vragen hieronder om het antwoord te lezen.

  ♦ Fietst de groep de hele tijd samen?

  Nee, dat hoeft niet. Met het routeboekje dat u krijgt, kunt u in uw eigen tempo fietsen en stoppen waar en wanneer u wilt.

  ♦ Hoe verplicht ben je aan de groepsdeelname?

  U bepaalt zelf in welke mate u deelneemt aan de groep. De ene keer is het gezellig om iets gezamelijk te doen; de andere keer is het lekker om iets alleen of met een paar mensen te doen.

  ♦ Pech onderweg! En dan?

  Fritz, de begeleider, heeft een groot arsenaal aan spullen bij zich om de fietsen in orde te brengen. Hij heeft een ruime ervaring in het onderhoud en de reparatie van fietsen.

  Gewoonlijk fietst hij achteraan, zodat hij mensen met pech vanzelf tegenkomt. Mocht hij even niet in de buurt zijn, dan is hij altijd per mobiele telefoon te bereiken.