Toon Tekst
Toon Plaatjes

Myanmar

24 dagen

Momenteel is het onrustig in Myanmar vanwege de staatsgreep die 1 februari 2021 gepleegd is. Om die reden organiseren wij voorlopig geen reizen naar Myanmar. Wij hopen dat de situatie snel verbetert en de vrede terugkeert.

kaart van de fietsvakantie MyanmarMyanmar is een prachtige fietsvakantie bestemming. Door zijn relatieve isolatie heeft het land veel van zijn eigen karakter behouden. De rijke historie heeft een schat aan monumenten achtergelaten, omgeven door mooie natuur en een levendig platteland.

De reis is met 2 dagen verlengd en we hebben een paar etappes aangepast. Bovendien hebben we wat nieuwe accommodatie gevonden die de reis nog mooier maakt.

De route

Een aantal plekken mogen niet ontbreken op een reis door Myanmar: Yangon, de oude hoofdstad; Inle Lake met zijn dorpen op palen; Bagan, de imposante ruïnestad uit de middeleeuwen; en Mandalay, waar ooit een machtig rijk heerste. En al fietsend tussen die hoogtepunten kunt u genieten van zoveel rijke details en mooie mensen. Op het kaartje kunt u globaal zien welke route we volgen.

Klik hier voor de dag-tot-dag beschrijving van de reis.

De zwaarte

De meeste etappes zijn vlak tot licht heuvelig, maar een aantal dagen wordt er geklommen: naar Pindaya, Ywangan, en Popa. Naar de Gouden Rotstempel van Kyaikto gaan we met lokaal vervoer: het is verboden met de fiets de berg op te gaan.

De meeste wegen zijn goed asfalt, maar er kunnen slechte stukken voorkomen.

De periode

De Nederlandse wintermaanden zijn zeer geschikt voor een fietsvakantie in Myanmar. Het is dan relatief koel en er valt geen regen.

Wat voor fiets heb ik nodig?

Een fiets met een ruim aantal versnellingen en niet al te dunne banden is geschikt.

Accommodatie

Op een enkel guesthouse na slapen we in mooie hotels. Alle kamers hebben airco en eigen badkamer.

Accommodatie is duur in Myanmar, maar de kamers zijn goed. Helaas is de éénpersoonstoeslag hierdoor hoger dan u van ons gewend bent.

Verder

  • Het aantal deelnemers is 4 tot 10
  • Het visum voor Myanmar kan via internet aangevraagd en is maximaal 28 dagen geldig

De reis is inclusief:

De reis is exclusief:

  • de heen- en terugvlucht
  • het visum voor Myanmar
  • lunch en diner. Reken op 10 euro per dag voor eten en drinken.
  • Ballonvaart boven Bagan (+-$300).

Op de weblog van Myanmar komen stukjes en foto's over de reis.

Ook op facebook kunt u een serie foto's zien.