Toon Tekst
Toon Plaatjes

China-Laos-Thailand

23 of 28 dagen

Fietsvakantie door afgelegen streken van China, Laos en Thailand. We fietsen langs weelderige natuur, kleine inheemse dorpjes en oude cultuursteden als Luang Prabang.

De hele route is 28 dagen lang en eindigt in Chiang Mai. Is dat te lang, dan kunt u ook 23 dagen mee tot aan Chiang Rai.

De route

U landt in Chiang Rai in het noorden van Thailand. Door licht glooiend landschap fietsen we naar de Mekong en nemen de boot naar Jinghong in het zuiden van China. Deze palmrijke stad met zijn brede lanen ligt in een groene, bergachtige streek. In de botanische tuin kunt u zich vast een beeld vormen van de prachtige natuur in deze regio.
De streek om Jinghong is beroemd om zijn goede thee. We zullen een theeplantage bezoeken en ook een paar inheemse dorpen.
De weg naar Laos is dunbevolkt en dichtbebost. Een speciale ervaring is de boomkruinwandeling, waar u het bos kunt bekijken met het perspectief van een slingeraap.

Het noorden van Laos is heel dunbevolkt, met volkeren die nog dicht bij de natuur leven. U zult ze zien in de kleine dorpjes onderweg. Het bergachtige terrein is door de prima weg goed bedwingbaar.
De weg leidt naar Luang Prabang, de oude hoofdstad van het Lan Xang- koninkrijk en vol bezienswaardigheden. U kunt er ook heerlijk neerzakken op een terrasje langs de Mekong rivier.

YunnanEen boot brengt ons naar Thailand. Via de Gouden Driehoek gaan we naar Chiang Rai, een plezierige, rustige stad met een lange geschiedenis. Wie weinig tijd heeft, kan van hieruit naar Nederland terugvliegen. De route gaat verder naar Chiang Mai, binnendoor over rustige wegen door glooiend landschap.
Chiang Mai is een kleurrijke stad met voor elk wat wils. Cultuurminnaars kunnen hier vele monumenten bezoeken. Smulpapen kunnen zich tegoed doen aan het heerlijke Thaise eten, en wie niet stil wil zitten kan de berg Doi Suthep opfietsen om van het uitzicht te genieten. En zo komen we aan het eind van deze reis.

Klik hier voor een gedetailleerde dag-tot-dag beschrijving

Bijzonderheden

De aard van de reis is avontuurlijk. De bergen zijn niet echt hoog, maar sommige etappes vergen aardig wat klimwerk. De route gaat door dunbevolkte streken.

De accommodatie bestaat uit middenklasse hotels en guesthouses.

Reisgegevens

Begin en eind van de reis: C.Rai-C.Mai C.Rai-C.Rai
Duur van de reis:
Reisduur excl. heen- en terugvlucht
(aankomst - vertrek)
Prijs:2-pers. kamer:
1-pers. kamer:
Volgende reis:   2019 2019
 
Afstanden: Gemiddeld: 65 km 65 km
  Maximum: 80 km 80 km
  Totaal: 920 km 1170 km
Maaltijden: Niet inbegrepen    
Budget: 5 à 10 € per dag    
Bagage: Achterop    
Vlucht: * € 1000 - 1200 *    
 

*De vluchtprijs is een schatting inclusief toeslagen.

De reis is inclusief:

De reis is exclusief:

  • heen- en terugreis
  • de visa
  • maaltijden. Reken op 5 à 10 euro per dag voor eten en drinken

Fritz Bil is de meefietsende begeleider. Hij spreekt de talen, heeft gereedschap en onderdelen bij zich en draagt zorg voor eventuele reparaties.