Toon Tekst
Toon Plaatjes

Cambodja-Thailand

Deze reis wordt momenteel herzien. Zodra de nieuwe reis gereed is, wordt deze pagina bijgewerkt. Tot die tijd kunt u de reis helaas niet boeken. Excuses voor het ongemak en dank voor uw begrip.

Met prachtig jungledorp en tropisch bounty eiland. 26 dagen

kaart van CambodjaCambodja, bakermat van het oude Angkor imperium, heeft de fietser veel te bieden. De kleine dorpjes, de steden, het gevarieerde landschap en de alom vriendelijke bevolking maken het een mooie fietsbestemming.

De reis is nu verlengd met een prachtige zeetocht en verblijf in een jungledorp.

De route is vlak en de verkeersdruk is laag.

De route

Cambodjaans meisjeDe reis begint ten noorden van Cambodja in Ubon Ratchathani. Vandaar fietsen we door een groene streek langs dorpjes en oude tempels naar een kleine, stille grenspost met Cambodja. Na het weidse noorden kunnen we het rijke verleden bewonderen bij de tempels van Angkor Wat. Vanaf de boot heeft u mooi zicht op het Tonle Sap meer met al zijn leven en drijvende dorpjes. In Phnom Penh vindt u alles van kleine marktjes tot grote koningspaleizen met uitzicht op de machtige Mekong. De kust is weer heel anders met bosheuvels en vissersdorpjes aan het azuurblauwe water.
Na strandstad Sihanoukville varen en fietsen we de jungle in waar u oerwoud, watervallen en prachtige vogels kunt zien.
We verlaten het land in het zuiden en bezoeken Ko Kut, een stil bounty eiland voor de kust van Thailand. Een heerlijke plek om in het water te dobberen of de natuur te verkennen.

Klik hier voor een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving

Bijzonderheden

Het is een vlakke reis. De wegen zijn goed en bijna alles is geasfalteerd. Eerste Kerstdag zijn we in Phnom Penh en Oud en Nieuw vieren we in het jungledorp. Aan het eind van de reis wordt u per busje naar de luchthaven van Bangkok gebracht.

De accommodatie bestaat uit middenklasse hotels met eigen sanitair en airconditioning. Een paar keer slapen we in een guesthouse.

Reisgegevens
Begin en eind van de reis:Ubon R. - Trat
Duur van de reis:
Reisduur incl. heen- en terugvlucht
Volgende reis:2020
Afstanden:Gemiddeld:65 km
Maximum:105 km
Totaal:1050 km
Maaltijden:Niet inbegrepen
Budget:€10 per dag
Bagage:Achterop
Vluchtprijs: *€ 800 - 900

*Prijs van een ticket eind juni.

De reis is inclusief:

De reis is exclusief:

  • de heen- en terugvlucht
  • het visum voor Cambodja
  • maaltijden. Reken op 10 euro per dag voor eten en drinken.