Kennismaking: ons Fritz

Fritz op de fietsDe Fietstoerist is opgericht uit passie voor Azië en fietsen. De drijvende kracht is Fritz Bil.

Als scholier werd Fritz al gegrepen door het fietsen. Van lieverlee ging hij fietsreizen maken en raakte steeds verder van huis.

Als student tropische landbouw ging hij in 1989 naar Azië en dat werd zijn tweede liefde. De helft van zijn studie hing hij er rond, gevolgd door een baan als ingenieur in Vietnam.

De Fietstoerist startte in 1998 met een reis door China. Inmiddels zijn er reizen van Tibet tot Indonesië en het aantal neemt toe. Fritz doet alles van het uitzetten tot en met het begeleiden en bijwerken van de reizen.

Wat motiveert Fritz om dit te doen?

"Het begeleiden van reizen is dankbaar werk. Mensen laten genieten en de mooie dingen laten zien. Helpen waar nodig en zorgen dat alles soepel verloopt.

Fritz te waterOmdat ik hier al jaar rondstruin, kan ik dingen in perspectief plaatsen. Ik spreek de talen en leer nog steeds bij. Louter wegwijzen en banden plakken wil ik niet.

Azië is geweldig. Een continent zo rijk aan natuur, cultuur en geschiedenis, dat vol vertrouwen de toekomst tegemoet treedt. De prachtige mensen met hun enorme gastvrijheid heten je meer dan welkom."